Thuiskomen bij jezelf

Over Susanne

Mijn naam is Susanne van Sytzama (1972). Sinds 2006 begeleid ik mensen met behulp van Integratieve Psychotherapie en Coaching.

Voordat ik werkzaam werd in de geestelijke gezondheidszorg heb ik zo’n negen jaar uiteenlopende functies vervuld in de Nederlandse muziekwereld: van componistenmanager bij een uitgeverij van bladmuziek, freelance assistent en coach van componisten, tot producer van muziektheatervoorstellingen. Als coach en manager van componisten, alsook in mijn prive-leven, merkte ik dat ik mensen nog een stap verder wilde kunnen begeleiden. Om therapeutisch met hen te werken, heb ik gezocht naar een manier om die wens professioneel vorm te geven.

Na cursussen gevolgd te hebben op verschillende terreinen, zoals rebalancing, holistische massage, en intuitieve ontwikkeling, wilde ik me verder verdiepen in de psyche van de mens. Daarom ben ik de 4-jarige opleiding Integratieve Psychotherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam gaan doen.

Daarnaast heb ik Hypnotherapie en EMDR aan mijn pakket toegevoegd. In overleg met mijn cliënten kan dit worden ingezet bij diverse klachten. 

Verder volg ik jaarlijks bijscholingen om mijn kennis uit te breiden en op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen.

Hoewel Integratieve Psychotherapie bij diverse klachten geschikt is, heb ik door de jaren heen veel ervaring opgedaan met klachten rondom begrenzing, burn-out, faalangst, stress, eet- en gewichtsproblemen, gebrek aan zelfvertrouwen, ouders die een probleem ervaren met hun kind.

Binnen mijn praktijk heb ik twee extra specialisaties ontwikkeld:

Ik begeleid mensen met eet- en gewichtsproblemen op basis van de wetenschappelijk succesvol bewezen methode Uit de ban van Emotie-eten van Joanna Kortink en Greta Noorderbos (Universiteit Leiden).

Ik ben Kindertolk® en help ouders die een probleem ervaren met hun kind met behulp van de Methode PresentChild. 


Scholingen & Bijscholingen o.a.:

Integratieve Psychotherapie, Post- HBO Beroepsopleiding 4 jaar, Nederlandse Academie voor Pyschotherapie. 

EHBO incl. EHAK (Rode Kruis)