Thuiskomen bij jezelf

Hulp bij trauma

Soms gebeuren er dingen die zo heftig zijn dat ze je niet meer loslaten. Als je zo’n gebeurtenis niet goed verwerkt, kan er een trauma ontstaan. 

Een trauma kan voor verschillende en ingrijpende problemen zorgen. In hoe je je voelt, maar ook hoe je met anderen omgaat. Bij het verwerken van een trauma is het belangrijk dat je de juiste hulp en begeleiding krijgt.

Hoe ontstaat een trauma?

Een trauma kan op verschillende manieren ontstaan. Soms is het een plotselinge gebeurtenis, zoals een auto-ongeluk, een overval of het verlies van een dierbare. Maar een trauma kan ook over een langere periode ontstaan. Trauma door pesten komt vaak voor, net zoals een trauma na emotionele verwaarlozing in een relatie.

Gevolgen en symptomen van een trauma

Wanneer je trauma niet goed verwerkt wordt, kan dat allerlei gevolgen hebben. Door de nare herinneringen beleef je het trauma soms opnieuw en voel je je weer net zo naar. Andere symptomen kunnen zijn:

  • het vermijden van plaatsen en situaties
  • last van angst en stress
  • problemen met slapen
  • snel boos worden
  • schuldgevoel

Herken je een of meer van deze symptomen? Neem dan gerust contact op voor een gratis kennismakingsgesprek. Ik luister naar jouw verhaal en vertel je graag hoe ik je kan helpen.

Trauma verwerken met therapie

Als je last hebt van een trauma kan het lijken alsof je die gevoelens nooit meer kwijtraakt. Gelukkig is het goed mogelijk om je trauma te verwerken en weer te genieten van het leven. Integratieve traumatherapie helpt je om zo de controle over je leven terug te krijgen.

De begeleiding bij een trauma kan soms kort duren en andere keren langer nodig zijn. Tijdens een telefonische kennismaking en de intake geef ik je graag meer informatie over de te verwachten duur van een traject en haalbare doelen.