Thuiskomen bij jezelf

Hypnotherapie

Ons brein werkt helaas niet altijd zoals we zouden willen. Kon je die stress maar even uitzetten, of gewoon niet meer aan die ene nare gebeurtenis denken. Wanneer je hier veel last van hebt, hebben je hersenen hier wat extra hulp bij nodig. Hypnotherapie kan in zo’n geval een goede oplossing zijn.

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie is een behandeling waarbij je tijdelijk in een soort trance wordt gebracht. Je kunt het vergelijken met het gevoel dat je hebt als je helemaal opgaat in een boek of film en alles om je heen even vergeet.

Tijdens deze trance word je je makkelijker bewust van vervelende gevoelens of ideeën. Dit zorgt voor nieuwe inzichten, waar je mee aan de slag kunt. Het helpt je om dichter bij jezelf te komen en versterkt het positieve effect van andere therapieën, zoals integratieve psychotherapie.

Toneelhypnose
Het is ook goed om te weten wat hypnotherapie niet is. Op tv en in films zie je wel eens dat iemand onder hypnose allerlei rare dingen doet. Dat noemen we toneelhypnose en heeft niets te maken met hypnotherapie. Tijdens de behandeling ben je je bewust van wat er gebeurt en kun je daar gewoon op reageren.

Wanneer is hypnotherapie geschikt?

Vaak zie ik mensen die met hun hoofd en ratio allerlei oplossingen proberen te bedenken voor het probleem dat ze ervaren. Dan kan hypnotherapie een uitkomst zijn. In ons onderbewuste liggen namelijk oplossingen verborgen die we zelf niet kunnen verzinnen. Tijdens de hypnose kun je veel makkelijker verbinding maken met je onderbewuste, omdat je ratio dan juist even wat meer op de achtergrond staat. Het maakt het makkelijker om verbindingen te maken met de oorzaak en de oplossing van het probleem dat je ervaart. En door de diepe staat van ontspanning die je bereikt, laad je op en voel je je na afloop een ander mens. Hypnotherapie kan onder andere helpen bij:   Vaak levert een combinatie van hypnotherapie met integratieve psychotherapie de beste resultaten op.

Meer weten?

Heb je vragen over hypnotherapie? Of wil je weten of deze behandeling jou kan helpen? Bel me dan gerust, een eerste gesprek van 30 minuten is altijd gratis.