Thuiskomen bij jezelf

EMDR

Heftige gebeurtenissen kunnen je leven behoorlijk op zijn kop zetten. Op het moment zelf, maar ook daarna kun je hier nog last van hebben. Wanneer je zo’n gebeurtenis niet goed verwerkt kunnen er allerlei klachten ontstaan. EMDR is een therapie die je helpt bij het verwerken.

Wat is EMDR?

De afkorting EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Tijdens deze therapie beleef je de nare gebeurtenis opnieuw, zodat je deze nu wel goed kunt verwerken. Dat gebeurt onder andere doordat je tijdens het herbeleven wordt afgeleid met beeld of geluid.

Op die manier ontstaat er ruimte om de gebeurtenis stukje voor stukje te bespreken en te verwerken. EMDR is een therapie die voor veel mensen snel goede resultaten kan opleveren.

 

Wanneer is EMDR een goede therapie?

EMDR kan goed helpen bij het verwerken van een nare gebeurtenis. Denk hierbij aan een ongeluk of een situatie waarin je met geweld te maken hebt gehad. De therapie kan je ook helpen om van angsten af te komen. Bijvoorbeeld wanneer je niet meer met de trein durft als je daar iets vervelends hebt meegemaakt.

Bij hele heftige of ingewikkelde trauma’s kan EMDR minder geschikt zijn. In zo’n geval werk ik samen met een ervaren collega die hierin gespecialiseerd is. Ik overleg vooraf altijd met jou of EMDR de juiste behandeling voor jou is.

Meer weten?

Wil je meer weten over EMDR? Of wil je weten of deze therapie geschikt is voor jou? Bel me gerust voor een gratis kennismaking.