Thuiskomen bij jezelf

Integratieve psychotherapie

In het leven komen veel mooie dingen voorbij. Maar het kent ook moeilijke en vervelende momenten. Die lastige situaties kunnen je enorm in de weg zitten, ook als ze allang voorbij zijn. Je voelt je er naar, verdrietig of angstig door. Integratieve psychotherapie kan je helpen om weer verder te komen.

Wat is integratieve psychotherapie?

Integratieve psychotherapie is een praktische en actieve behandelmethode. We richten ons daarbij vooral op wat jij als persoon nodig hebt om je weer gelukkig, vrij en zelfverzekerd te voelen. Er is alle aandacht voor wat je problemen of klachten met je doen; en voor wat je graag anders zou willen.

Naast het onderzoeken van de oorzaak kijken we vooral vooruit. We gaan niet urenlang graven in het verleden, of de ene na de andere test afnemen. Meestal vind je na 5 tot 15 sessies al genoeg steun en begeleiding om tot een blijvende oplossing te komen. Veiligheid en vertrouwen vormen daarbij altijd de basis.

Bel gerust en ik vertel je graag meer.

Waar bestaat de therapie uit?

Integratieve psychotherapie bestaat uit gesprekken waarin ik je begeleid en ondersteun. Daarbij gaat het om 2 belangrijke dingen:

1. Herkennen

Hoe hebben gebeurtenissen invloed op jouw waarneming en gedrag?

2. Veranderen

Wat is nodig om dit te veranderen?

Op die manier ontdek je zelf, vanuit je eigen kracht, een duurzame oplossing voor je klacht of probleem. Bovendien vergroot het je zelfredzaamheid en zelfhelende vermogen enorm.

Waar helpt integratieve psychotherapie bij?

In mijn praktijk help ik mensen met uiteenlopende klachten en problemen, bijvoorbeeld op het gebied van:

Alle voordelen op een rij

Integratieve psychotherapie kan dus voor veel problemen en klachten een blijvende oplossing bieden. Daarnaast zijn cliënten vooral erg blij met de volgende voordelen:

  • je hebt snel een oplossing: 5 tot 15 sessies zijn vaak genoeg
  • je werkt steeds aan resultaat: zo merk je dat je vooruitgaat
  • je groeit als mens: zelfredzaamheid en zelfhelend vermogen worden groter

Eerst meer weten?

Bel gerust, dan vertel ik je graag hoe integratieve psychotherapie jou kan helpen. Een eerste telefonisch gesprek van 30 minuten is altijd gratis.