Thuiskomen bij jezelf

Hulp bij angst

Angst is een heel normale emotie. Tijdens een gevaarlijke situatie in het verkeer bijvoorbeeld, of wanneer er iets ergs gebeurt met een geliefde. Maar je kunt ook last hebben van angst terwijl daar niet direct een duidelijke reden voor is. En dat kan een enorme last in je dagelijkse leven zijn.

Soorten angst

Angst kan op allerlei manieren voorkomen. De volgende angstproblemen komen vaak voor:

Faalangst

Wanneer je iets moet doen op bijvoorbeeld school of werk, zorgt dat voor spanning. Bij faalangst loopt dat te hoog op, waardoor je juist niet meer kunt presteren. Alles draait om de angst om te mislukken.

Paniekaanvallen

De angst komt heel plotseling en heftig op. Je kunt last hebben van hartkloppingen, ademhalingsproblemen, zweten en andere verschijnselen. De aanval kan snel weer over zijn.
Ook kun je door een trauma angsten ontwikkelen.

Gevolgen van angst

Als je last hebt van angst, kan dat je hele leven bepalen. Je voelt je enorm rot, maar de angst kan ook invloed hebben op dingen buiten jezelf. De gevolgen van een angstprobleem lopen dan ook uiteen. Je kunt bijvoorbeeld last krijgen van:

  • gezondheidsproblemen
  • moeite op school of werk
  • problemen met slapen
  • kans op depressie
  • eenzaamheid


Angst kan dus vaak een begin zijn van meer en grotere problemen. Daarom is het belangrijk om angstproblemen snel aan te pakken.

Hulp bij angst?

Zoek je hulp bij faalangst, paniekaanvallen of andere vormen van angst? Ik help je graag om je angst te overwinnen en weer van je leven te genieten. Met behulp van integratieve therapie gaan we in doelgerichte sessies aan de slag om je zelfvertrouwen te vergroten.

Daarbij gaan we op zoek naar de oorzaak van je angsten. Zodra je die kent, kun je angstige gedachten leren omzetten in realistische gedachten. Ook leer je wat je kunt doen om een beginnende paniekaanval weer onder controle te krijgen en hoe je die zelfs kunt voorkomen.

Op deze manier kun je je angsten al binnen een paar weken tot maanden de baas worden. Tijdens een telefonische kennismaking en de intake geef ik graag meer informatie over welke doelen op welke termijn haalbaar zijn.