Thuiskomen bij jezelf

Marieke uit Amsterdam

Susanne werkt met een unieke methode, de PresentChild Methode, waarin haar eigen kwaliteiten perfect naar voren komen. Susanne is empatisch, leeft met je mee, begripvol, warm, liefdevol en professioneel. Bij Susanne voel ik me direct op mijn gemak en dat is heel fijn, want met een ander praten over problemen met je kind is heel kwetsbaar.Ik voel me veilig bij haar.

Mijn grootste inzicht is geweest om zachter voor mezelf en mijn innerlijk kind te zijn. Dat mijn dochter mij spiegelt om mijn verdriet toe te laten en te verwerken in plaats van het te bedekken. Ook heeft de vertaling me inzicht gegeven in mijn grootste verlangen in het slaapritueel met mijn dochter: echt contact en intimiteit.

Mijn dochter van 3 jaar kon zich heel moeilijk van mij losmaken voor het slapen. Kwam wel 30 keer op een avond uit haar bed, huilde uren ontroostbaar en sloeg mij soms. Niks leek te helpen. De sessies met Susanne hebben me doen inzien dat ik de antwoorden voor dit probleem niet buiten mezelf moet zoeken, maar in mezelf kan vinden en dat mijn dochter die (niet altijd op een prettige manier) heel goed spiegelt. Ik ben op een andere manier naar mijn dochter en naar mezelf gaan kijken, een liefdevollere manier. Nu gaat ze over het algemeen rustig slapen. Ze stapt zelf in haar bedje, ik lees een verhaaltje, geef haar een kus, vaak wil ze me dan even aaien, ze draait zich om, ik blijf nog even bij haar zitten en binnen 5 minuten slaapt ze. Ze heeft haar rust weer gevonden en ik heb weer avonden voor mezelf. Hierdoor is het contact tussen ons overdag ook in een enorm positieve spiraal gekomen. We genieten van elkaar. Ik raad iedereen die ervoor open staat om de boodschap van zijn kind te ontvangen aan om met Susanne in gesprek te gaan. Het gaat heel diep, maar daardoor werkt het ook zo snel en heb je heel snel resultaat. 

Mocht je nog twijfelen om met Susanne in gesprek te gaan? Wat wil je liever door blijven modderen? Dat lekt ontzettend veel energie. Of wil je het probleem bij de wortel aanpakken? Door de modder gaan, om vervolgens gezuiverd weer naar boven te komen. Ik hoop dat je voor het laatste kiest, want de sessies met Susanne hebben een neerwaartse spiraal veranderd in een opwaartse spiraal en dat gun ik iedereen. Niet in de laatste plaats, omdat onze kinderen belangrijke boodschappen voor ons hebben, die we alleen maar kunnen ontvangen, wanneer we echt naar onze kinderen leren luisteren. Susanne begeleidt dit proces heel mooi, waardoor jij je kind weer op een liefdevolle manier kunt begeleiden. Dank je wel, Susanne!