Wat is integratieve psychotherapie?

Hoe je de wereld beleeft, hoe je handelt en hoe je naar jezelf kijkt wordt beïnvloed door heel veel factoren. Bijvoorbeeld door de situatie waarin je je nu bevindt of wat er zich in het verleden heeft afgespeeld in je leven. Hierdoor ontwikkelen zich soms klachten, die je in de weg staan om je gelukkig, vrij en zelfverzekerd te voelen.

Soms is het lastig om hier zelf een oplossing voor te vinden. Integratieve psychotherapie kan je dan zeker helpen.

Waarom is integratieve therapie anders?

Tijdens integratieve psychotherapie kijk je goed naar je innerlijke zelf en wat je klacht of probleem met je doet. Natuurlijk is het goed om te weten waar de problemen of klachten vandaan komen, maar de therapie richt zich vooral op het doelgericht aanpakken ervan. Daarom zijn ellelange of ‘zweverige’ sessies en testen, bij integratieve therapie niet nodig. In 5- 15 consulten krijg je precies de juiste begeleiding en ondersteuning om een oplossing te vinden die bij je past en blijvend is. Veiligheid en vertrouwen vormen daarbij altijd de basis. Tijdens een telefonische kennismaking en de intake geef ik graag meer informatie over haalbare doelen en de te verwachten duur van een traject.

Wat gebeurt er tijdens de therapie?

Als professioneel integratief therapeut begeleid en ondersteun ik je bij het leren herkennen wanneer en hoe gebeurtenissen en ervaringen invloed hebben op je waarneming en je gedrag.
Wanneer je je daar bewust van bent, help ik je om te bepalen wat er nodig is om dit te veranderen. Je ontdekt met eigen kracht een duurzame oplossing voor je klacht of probleem, die helemaal op jou en je situatie afgestemd is. Een oplossing die bovendien je zelfredzaamheid en je zelfhelend vermogen versterkt.

De voordelen van integratieve psychotherapie op een rijtje

  • Relatief korte therapie, variërend van 5-15 consulten
  • Oplossings- en resultaatgericht
  • Stimuleert je zelfhelend vermogen en je zelfredzaamheid
  • Geschikt voor uiteenlopende klachten of problemen

Benieuwd of integratieve therapie iets voor jou kan betekenen?
Mail of bel gerust voor meer informatie: +31 6 23 92 03 18

Mocht je geen reactie ontvangen kijk dan even in je spambox. Als mijn e-mailadres nog niet is toegevoegd aan je adresboek komen mijn berichten daar soms in terecht. Als je mij mailt vermeld dan alsjeblieft ook een telefoonnummer in je mail.