Voor wie is integratieve psychotherapie geschikt?

De beslissing om hulp te zoeken voor een klacht of probleem vraagt van veel mensen heel wat moed. Heb je die beslissing eenmaal genomen, dan volgt de lastige vraag. Welke therapie is het meest geschikt?

Integratieve psychotherapie is een korte, zeer doeltreffende therapie voor hele uiteenlopende klachten. Hieronder zie je voor welke meest voorkomende klachten en problemen de therapie geschikt is.

Burn-out en stress-gerelateerde klachten

Een burn-out of stress kan klachten geven die je psychische, maar ook je lichamelijke gezondheid ondermijnen. Met integratieve therapie leer je hoe je er voor kunt zorgen dat jij alles weer de baas wordt en leer je grenzen stellen en aangeven. >> Meer informatie

Eetproblemen

Een ongezonde relatie met eten hebben kan zich uiten in heel veel verschillende problemen; te veel of te weinig eten, emotie-eten, eetbuien, weten wat gezond eten is maar er niet naar kunnen handelen. Leer hoe je dit gedrag blijvend kunt veranderen en hoe je weer kunt genieten van eten.
>> Meer informatie

Gewichtsproblemen

Heb je moeite om op een gezond gewicht te blijven? Het volgen van een dieet is geen duurzame oplossing. Wil je je gewichtsproblemen echt goed aanpakken, dan helpt integratieve psychotherapie je daarbij. >> Meer informatie

Angsten

Angsten staan je vaak in de weg om je vrij te voelen en om je doelen te kunnen bereiken. Soms zijn die angsten zo sterk dat ze paniekaanvallen veroorzaken. Door middel van integratieve psychotherapie leer je je zelfvertrouwen vergroten en je angsten verkleinen. >> Meer informatie

Trauma

Sommige gebeurtenissen kunnen een diepe impact hebben op je leven en je zelfbeeld flink beschadigen. Bijvoorbeeld wanneer je gepest bent/wordt of slachtoffer bent van een beroving, een ongeval of aanranding. Integratieve therapie helpt je om deze ervaring een plek in je leven te geven en jou je kracht te laten hervinden om je leven weer positief in te vullen.
>> Meer informatie

Klachten n.a.v. de Coronacrisis

In mijn praktijk kun je terecht voor klachten n.a.v. de Coronacrisis. De afgelopen jaren heb ik veel mensen begeleid met psychische klachten/vraagstukken die een groot aantal mensen nu juist n.a.v. de coronacrisis kunnen ervaren. Op dit moment bied ik hiervoor aangepaste hulp aan, met een aangepast tarief. Verder vind je als je hier klikt een artikel over de Coronacrisis en onze Psychische gesteldheid.

De  Overgang

Vrouwen worden zich er steeds meer van bewust dat de overgang kan leiden tot innerlijke vragen op het gebied van identiteit, werk, relatie, ouder worden,  de functie van seksualiteit etc..Mijn integratieve werkwijze is geschikt voor dit soort innerlijke vraagstukken. >>Meer informatie

Maar natuurlijk is integratieve psychotherapie ook voor veel andere klachten geschikt.
Benieuwd of het jou kan helpen? Mail of bel gerust voor meer informatie: +31 6 23 92 03 18

Mocht je geen reactie ontvangen kijk dan even in je spambox. Als mijn e-mailadres nog niet is toegevoegd aan je adresboek komen mijn berichten daar soms in terecht. Als je mij mailt vermeld dan alsjeblieft ook een telefoonnummer in je mail.