Eetbuien stoppen

Een zak drop, een bak ijs, een pakje koekjes, soms gaat het wel eens allemaal in 1 keer op.
Zo’n eetbui is niet direct iets om je zorgen over te maken, het gebeurt bijna iedereen wel eens.

Maar als je eetbuien hebt waarbij je een ongeremde behoefte voelt om te eten en het lijkt alsof je even niet jezelf bent, is het belangrijk om in te grijpen. Zeker wanneer ze regelmatig voorkomen, kunnen ze grote gevolgen hebben voor je lichamelijke en psychische gezondheid.

Het lijkt misschien onmogelijk om de eetbuien te stoppen. En in je eentje is dat ook vaak zo. Maar met integratieve therapie leer je om je eetbuien de baas te zijn. Je krijgt weer controle over je eetgedrag en leeft weer vrijer en gelukkiger.

Hoe ziet de therapie er uit?

Net als bij emotie-eten, worden eetbuien niet gedreven door honger. Vaak liggen er bepaalde emoties achter, zoals verveling, stress, depressie, angst of eenzaamheid. Samen kijken we of er een patroon is te ontdekken wanneer eetbuien op komen zetten en welke emotie daarbij aan de basis ligt. Je leert een strategie ontwikkelen om je eetbuien onder controle te houden.

Bij deze therapie is Mindfulness erg belangrijk. Met deze benadering leer je eerlijk te zijn naar jezelf en met open aandacht naar gedachten en gevoelens te luisteren. Zo ontwikkel je een gezond eetpatroon en een gezond gewicht.
Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken?
Mail of bel gerust: +31 6 23 92 03 18

Mocht je geen reactie ontvangen kijk dan even in je spambox. Als mijn e-mailadres nog niet is toegevoegd aan je adresboek komen mijn berichten daar soms in terecht. Als je mij mailt vermeld dan alsjeblieft ook een telefoonnummer in je mail.