Eetproblemen? Behandeling op maat

Eten speelt een belangrijke rol in ons leven. Maar soms kan het je leven gaan beheersen en je beperken in het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld wanneer je blijft eten ook als je geen trek hebt, je eten gebruikt om je beter te voelen, juist niet wilt eten of niet in het gezelschap van anderen wilt eten.
Er zijn tal van oorzaken die tot diverse eetproblemen kunnen leiden. Bijvoorbeeld dingen die je in je leven mee hebt gemaakt, emoties of onzekerheid over je lichaam. Mensen met een eetprobleem voelen vaak schaamte en vinden het moeilijk om hulp te vragen.

Een blijvend goede relatie met eten opbouwen

Praktijk Lapis Lazuli biedt je de vertrouwde omgeving die je nodig hebt om open en eerlijk je verhaal te kunnen vertellen. Met behulp van integratieve psychotherapie word je je bewust van je gedachten en emoties die je relatie met eten verstoren. Deze leiden vaak tot problemen zoals emotie-eten, of eetbuien. Behandeling gebeurt helemaal naar jouw behoefte en in het door jou gewenste tempo.

Ik ben als integratief therapeut gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met eet- en gewichtsproblemen. Daarbij werk ik volgens de wetenschappelijk succesvol bewezen methode ‘Uit de ban van emotie-eten’ en ‘Mindful afvallen’, ontwikkeld door Joanna Kortink en Greta Noorderbos. Hiermee help ik je om je relatie met eten ook echt blijvend te veranderen en weer prettig te maken.
Geen dieet of pillen dus, maar een duurzame oplossing die je relatie met eten weer in evenwicht brengt. De begeleiding bij eetproblemen kan soms kortdurend en andere keren wat langer nodig zijn. Tijdens een telefonische kennismaking en de intake geef ik je graag meer informatie over de te verwachten duur van een traject en haalbare doelen.

Zet ook de stap naar een vrijer en gelukkiger leven.
Mail of bel gerust voor meer informatie of om een afspraak te maken: +31 6 23 92 03 18

Mocht je geen reactie ontvangen kijk dan even in je spambox. Als mijn e-mailadres nog niet is toegevoegd aan je adresboek komen mijn berichten daar soms in terecht. Als je mij mailt vermeld dan alsjeblieft ook een telefoonnummer in je mail.