De Overgang,  de weg naar innerlijke vrijheid!

De overgang kan een periode zijn van flinke fysieke ongemakken. Maar dat niet alleen!  Vrouwen worden zich er steeds meer van bewust dat de overgang  ook leidt tot innerlijke vragen op het gebied van identiteit, werk, relatie, ouder worden, de functie van seksualiteit etc..
Wat wil IK eigenlijk? Hoe creëer ik meer ruimte voor mijzelf? Hoe verhoud ik mij tot mijn gezin/partner? Hoe verhoud ik mij tot mijn lichaam? Hoe kan ik communiceren over wat er in mij gebeurt? Zo ontstaat bij veel vrouwen in de overgang ineens een sterke behoefte aan persoonlijke ontwikkeling.  Het is alsof de energie die in de vruchtbare jaren benut werd voor voortplanting, zorgen voor anderen, zich via je lichaam en geest een weg baant naar een nieuwe bestemming die in eerste instantie niet vanzelfsprekend duidelijk is of comfortabel voelt.

Zo kun je je rond je 45ste  (en soms al een paar jaar eerder) ineens met allerlei innerlijke vraagstukken geconfronteerd voelen waarvan je niet wist dat ze je bezig hielden en waar je alleen niet altijd makkelijk uitkomt. Of waarbij je gewoon graag een klankbord zou willen hebben.

Herken je je hierin ? Mail of bel gerust als je meer wilt weten of een afspraak wilt maken: +31 6 23 92 03 18

Mocht je geen reactie ontvangen kijk dan even in je spambox. Als mijn e-mailadres nog niet is toegevoegd aan je adresboek komen mijn berichten daar soms in terecht. Als je mij mailt vermeld dan alsjeblieft ook een telefoonnummer in je mail.

Mijn integratieve werkwijze ik vooral geschikt voor innerlijke vraagstukken en persoonlijke ontwikkeling. Voor de medische kant ( bijv het voorschrijven van hormonen etc.) ben ik niet bevoegd en verwijs ik graag door naar uw huisarts, overgangsconsulent, of gynaecoloog.