Leren grenzen stellen aan jezelf

Wanneer je sociaal en vriendelijk bent ingesteld of introvert bent, is het soms lastig om voor jezelf op te komen en je grenzen aan te geven. Je wilt conflicten liever vermijden en geen mensen voor het hoofd stoten.

Toch is het belangrijk dat je grenzen leert stellen voor jezelf. Ze zorgen ervoor dat je geen dingen doet die je niet wilt doen, bijvoorbeeld dat je teveel hooi op je vork neemt en je zo teveel stress of zelfs een burn-out ontwikkelt. Of dat je in situaties terecht komt waar je je ongemakkelijk of slecht bij voelt. En: mensen vinden het vaak juist fijn wanneer ze je grenzen kennen. Ze weten dan waar je voor staat en waar ze aan toe zijn met jou.

Met integratieve psychotherapie leer je grenzen stellen aan jezelf en hoe je hierover op een goede manier naar anderen toe communiceert.

Hoe ziet de therapie er uit?

Tijdens de therapiesessies proberen we eerst vast te stellen waarom je het zo lastig vindt om grenzen te stellen en aan te geven. Je leert weer vertrouwen in jezelf te krijgen en in te zien dat jouw mening en gevoelens er toe doen. Je leert naar jezelf te luisteren en assertiever te worden, zodat je je grenzen ook aan anderen durft te communiceren.

Leren grenzen te stellen aan jezelf, maakt je sterker, vrijer en stelt je in staat om betere relaties te ontwikkelen met anderen.

Ben je benieuwd of integratieve therapie iets voor jou kan betekenen?
Mail of bel gerust voor meer informatie of om een afspraak te maken: +31 6 23 92 03 18

Mocht je geen reactie ontvangen kijk dan even in je spambox. Als mijn e-mailadres nog niet is toegevoegd aan je adresboek komen mijn berichten daar soms in terecht. Als je mij mailt vermeld dan alsjeblieft ook een telefoonnummer in je mail.