Doeltreffend een burn-out behandelen

Wist je dat bijna 10% van de Nederlandse beroepsbevolking last heeft van burn-out verschijnselen?
Een burn-out ontwikkelt zich in een periode waarin er te lang te hoge eisen aan je worden gesteld dan je aankunt. Dat hoeft niet altijd op het werk te zijn, dat kan ook in je privéleven gebeuren.

Een burn-out overkomt vaak de meest gemotiveerde en meest betrokken, perfectionistische mensen of medewerkers. De hoge eisen worden niet altijd alleen door anderen aan je gesteld, maar soms ook door jouzelf. Vaak vind je dat je dingen moet kunnen, dat je ze goed moet doen en niet moet zeuren. Zelfs wanneer het teveel wordt, wil niet iedereen daar aan toe geven of hulp voor vragen.

Toch is het belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen zodra je ongezonde stress ervaart of vermoedt dat je een burn-out hebt. Op tijd een burn-out behandelen, kan serieuze klachten voorkomen die niet alleen voor jou, maar ook voor de mensen om je heen heel vervelend kunnen zijn.

Hoe herken ik een burn-out?

Een burn-out kan zowel psychische als lichamelijke klachten geven. Je lichaam ziet stress en spanning namelijk als een bedreiging. Het maakt hormonen aan, verhoogt je bloeddruk, versnelt je hartslag en activeert je spieren. Wanneer stress vervolgens aanhoudt, krijgt het lichaam niet de kans om zich te herstellen. Een veel gehoorde klacht is dan ook flinke vermoeidheid en het niet meer lekker in je vel zitten: je bent bijvoorbeeld prikkelbaar, onrustig en onzeker. Fysiek kun je klachten zoals hoofdpijn, hartkloppingen, en nek- en rugklachten ontwikkelen.

Het is vaak heel lastig om er zelf weer bovenop te komen wanneer je lijdt aan een burn-out. Behandelen door middel van integratieve therapie helpt je om je burn-out te overwinnen.

Hoe ziet de therapie er uit?

Een behandeling door middel van integratieve therapie zorgt ervoor dat je een burn-out overwint. Maar misschien nog wel belangrijker: het leert je ook hoe je deze in de toekomst kunt voorkomen op een manier die voor jou het beste werkt.
Tijdens de therapiesessies krijg je alle ruimte om jezelf te zijn. Je krijgt weer overzicht, kunt weer helder nadenken en je ontdekt hoe je op een goede en gezonde manier je grenzen kunt stellen en aangeven.

Je hervindt de ruimte, vrijheid en energie om weer zin in het leven of het werk te hebben.

Meer lezen over Burn-out? Klik hier.

Blijf niet langer met een burn-out rondlopen.
Mail of bel gerust voor meer informatie of om een afspraak te maken: +31 6 23 92 03 18

Mocht je geen reactie ontvangen kijk dan even in je spambox. Als mijn e-mailadres nog niet is toegevoegd aan je adresboek komen mijn berichten daar soms in terecht. Als je mij mailt vermeld dan alsjeblieft ook een telefoonnummer in je mail.