Effectieve therapie om je zelfvertrouwen te vergroten

Sommigen hebben het te weinig en sommige mensen lijken er haast teveel van te hebben: zelfvertrouwen. Een gebrek aan zelfvertrouwen kan grote impact hebben op je leven. Wanneer je je constant onzeker voelt, staat dit je doelen, je sociale contacten en je geluk in de weg.
In sommige gevallen kan deze onzekerheid zich zelfs uiten in paniekaanvallen  of faalangst.

Met de integratieve therapie ‘Zelfvertrouwen vergroten’ ontdek je je eigen krachten, leer je weer op jezelf te vertrouwen en meer zelfvertrouwen uit te stralen.

Waardoor ontstaat een gebrek aan zelfvertrouwen?

Een laag zelfvertrouwen wordt veroorzaakt door twijfel aan jezelf. Die twijfel steekt bij alles de kop op; wanneer je iets moet ondernemen, bij alles wat je denkt en ervaart.
Soms komen die twijfels voort uit overtuigingen die ons al sinds kinds af aan zijn meegegeven en waarnaar we denken te moeten leven. Ook kunnen die twijfels ontstaan door wat je hebt meegemaakt of door een (te) kritische omgeving. Dat kunnen de mensen om je heen zijn, zoals je ouders of leerkrachten, maar ook bijvoorbeeld de media die een bepaald beeld creëert waaraan we zouden moeten voldoen.

Hoe ziet de therapie er uit?

Tijdens deze integratieve psychotherapie leer je om in contact te komen met je innerlijke zelf en je eigen krachten te ontdekken. Je leert weer te leven vanuit jezelf en te luisteren naar je eigen gevoelens, gedachtes, waardes en overtuigingen. En niet naar die jou door anderen zijn opgelegd. Door deze autonomie te ontwikkelen, leer je ook te vertrouwen op jezelf, wat de reacties van anderen daarop ook mogen zijn. Omdat wat je doet en vindt echt uit jezelf komt, weet je dat dit gevoel goed is en twijfel je niet meer bij alles. Hierdoor leer je ook je grenzen aan te geven.

Wil je ook af van je onzekerheid en weer meer zelfvertrouwen uitstralen?
Mail of bel gerust voor meer informatie of om een afspraak te maken: +31 6 23 92 03 18

Mocht je geen reactie ontvangen kijk dan even in je spambox. Als mijn e-mailadres nog niet is toegevoegd aan je adresboek komen mijn berichten daar soms in terecht. Als je mij mailt vermeld dan alsjeblieft ook een telefoonnummer in je mail.