Paniekaanvallen: de behandeling die je écht helpt

Een paniekaanval is een heftige, nare ervaring. Tijdens zo’n aanval kun je duizelig en misselijk worden, hartkloppingen krijgen en hevig transpireren. Ademhalen gaat vaak moeilijk waardoor je het gevoel krijgt te stikken en je zelfs bang bent om dood te gaan.
Direct na een paniekaanval voel je je vaak nog steeds angstig en verward over wat je overkomen is.
Paniekaanvallen kunnen behoorlijk heftig zijn en hebben daardoor soms flinke impact op je leven. Je bent voortdurend bang voor nieuwe aanvallen en gaat situaties die mogelijk een paniekaanval veroorzaken uit de weg. Je zelfvertrouwen krijgt hierdoor een flinke knauw en je bent voortdurend aan jezelf aan het twijfelen.

Wat is de oorzaak van paniekaanvallen?

Wanneer je last hebt van paniekaanvallen, is er vaak sprake van onverwerkte emoties en onbewuste overtuigingen. Die emoties en overtuigingen kunnen het energiesysteem van je lichaam ernstig verstoren. Hierdoor ontstaan onrealistische gedachtes, waarop je lichaam vervolgens heftig reageert.

Paniekaanvallen blijvend de baas worden

Omdat paniekaanvallen niet altijd serieus worden genomen door hulpverleners, komt het vaak voor dat mensen hun klachten proberen weg te praten of te onderdrukken. Dat kan tijdelijk even opluchting geven, maar je komt er zo niet van af. Ook medicijnen lossen paniekaanvallen niet op en hebben vaak bijwerkingen.
Integratieve Psychotherapie helpt je om de werkelijke oorzaak voor je paniekaanvallen op te sporen en daar een blijvende oplossing voor te vinden.

Hoe ziet de therapie eruit?

Tijdens de therapie is alles er op gericht om de werkelijke oorzaak voor je paniekaanvallen boven water te krijgen. Wanneer je die kent, kun je je angstige gedachtes gaan omvormen tot realistische gedachtes. Je leert welke maatregelen je kunt nemen om gevoelens en gedachtes die een paniekaanval triggeren, onder controle te krijgen en zo een paniekaanval te voorkomen.
Tijdens de therapie focussen we op de onverwerkte emoties en onbewuste overtuigingen die de oorzaak zijn van jouw paniekaanvallen. De behandeling is doelgericht en je kunt je aanvallen vaak al binnen een paar weken tot een paar maanden de baas worden. Tijdens een telefonische kennismaking en de intake geef ik graag meer informatie op maat over haalbare doelen en de te verwachten duur van een traject.

Ga je paniekaanvallen niet langer uit de weg en los ze voorgoed op.
Mail of bel gerust voor meer informatie of om een afspraak te maken: +31 6 23 92 03 18

Mocht je geen reactie ontvangen kijk dan even in je spambox. Als mijn e-mailadres nog niet is toegevoegd aan je adresboek komen mijn berichten daar soms in terecht. Als je mij mailt vermeld dan alsjeblieft ook een telefoonnummer in je mail.