Meer zelfvertrouwen door faalangsttraining

Angst voelen is heel normaal en zelfs gezond. Door angst wordt je lichaam klaargestoomd om een prestatie te leveren. Je krijgt extra adrenaline die je ademhaling en bloeddoorstroming versnelt, je krijgt het warm en voelt spanning in je hele lichaam. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je een prestatie kunt leveren.

Wanneer je last hebt van faalangst loopt de spanning te hoog op. De spanning richt zich niet meer op het leveren van de prestatie, maar op de kans of de zekerheid dat die prestatie mislukt. Hierdoor is de kans natuurlijk heel groot dat je daadwerkelijk faalt. Het gevoel dat je niets kunt blijft zo in stand en de faalangst blijft. Dat kan je leven behoorlijk beïnvloeden en veel stress en andere klachten opleveren.

Faalangsttraining bij praktijk Lapis Lazuli wordt gegeven met behulp van integratieve psychotherapie. Het helpt je om uit de negatieve spiraal te komen en om gezonde spanning weer positief te gebruiken.

Hoe ontstaat faalangst?

Faalangst ontstaat niet van de één op de andere dag. Je zelfbeeld heeft daar alles mee te maken. Dat zelfbeeld ontstaat al tijdens je jeugd en wordt gevormd door reacties van anderen op jou. Door veel negatieve reacties ga je geloven wat anderen zeggen en ontstaat een negatief zelfbeeld. Hierdoor heb je minder zelfvertrouwen en durf je geen lastige situaties aan te gaan. Op die manier heb je ook nooit reden trots te zijn op jezelf of een succes te vieren. Terwijl dit je juist zelfvertrouwen en energie geeft om een uitdaging aan te gaan en boven jezelf uit te stijgen.

Hoe ziet de faalangsttraining er uit?

Tijdens de faalangsttraining word je individueel begeleid om faalangst te overwinnen. Samen kijken we hoe je faalangst is ontstaan en op welke momenten zich dat uit.
Je ontdekt waar je krachten liggen en je bouwt je zelfvertrouwen weer op. Je leert de controle in handen te houden op de momenten waarop je angsten de regie over dreigen te nemen. En hoe je je negatieve en niet reële gedachtes omvormt tot positieve en reële gedachtes. Je traint je communicatieve vaardigheden en leert om te gaan met kritiek, zodat je sterk in je schoenen blijft staan en in jezelf blijft geloven.

Kom ook op een effectieve en leerzame manier blijvend van je faalangst af.
Mail of bel gerust voor meer informatie of om een afspraak te maken: +31 6 23 92 03 18

Mocht je geen reactie ontvangen kijk dan even in je spambox. Als mijn e-mailadres nog niet is toegevoegd aan je adresboek komen mijn berichten daar soms in terecht. Als je mij mailt vermeld dan alsjeblieft ook een telefoonnummer in je mail.